fbpx

Ved du heller ikke alt om økonomi?

Og nej, du er ikke alene.

Det er en lidt sjov tanke, at vi gik i skole for at lære at læse, skrive, regne ligninger, bøje tyske verber og kende vores historie. Men økonomi er jo ikke et fag mange har haft i skolen, selvom du har, er det ikke sikker du havde flair eller den store interesse for tal, men er super pro til dit fag – don’t worry, der er en udvej.

Økonomi er vigtig

Økonomien, er grundlæggende for, hvordan vi kommer til at leve vores liv. Vi taler bare ikke så meget om det.

Desuden har vi banker og andre udlånere, der gerne står til rådighed for at låne dig de penge, som du ikke har fået sparet sammen til ”det gode liv”. De er gode købmænd, som scorer kassen på, at du ikke har lært at gennemskue deres produkter.

Den flinke bankmand/dame sidder der og siger: ”Det koster dig kun 1.000 kroner om måneden.” Men ved du, hvad det koster dig at låne 100.000 kroner over hele løbetiden? Hvis bankmanden/damen startede med at fortælle dig, at det måske ville koste dig 60.000 kroner i diverse omkostninger (afhænger af renter, gebyrer og tilbagebetalingstid), og inden du havde betalt dem tilbage, har du betalt 160.000 kroner. Og hvis de så samtidig fortalte dig, at hvis du sparede nogle tusinde kroner sammen hver måned, ville du få det, du ønskede dig meget billigere og hurtigere. (Det ville jeg gerne have haft, at mine bankrådgivere havde fortalt mig) Ville du så stadig låne, eller ville du spare op?

Tænk, hvad du kunne have fået for 60.000 kroner!

Det er derfor, du skal tænke dig godt om, inden du låner penge. Den ellers flinke bankmand/dame er ikke dine rådgivere – de er ansatte i banken. De er ansatte til at tjene penge til banken – altså sælgere. (De passer bare deres job).

Din økonom – dit ansvar

Men når alt dette nu er sagt, er det jo 100% dit eget ansvar, hvordan din økonomi ser ud. Den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at sadle om. At få overblik og styr på din økonomi giver dig mere overskud i hverdagen, mindre stress og mulighed for at gøre mere af det, du drømmer om.

Du skal bare vide hvad du virkelig drømmer om. Når du ved, hvad du gerne vil med dit liv, kan du begynde at lægge en økonomisk plan. En plan så du kan blive så økonomisk uafhængig, at du kan vælge, hvad du vil bruge dit liv til:

  • Give slip på det job, der stresser dig
  • Komme ud af hamsterhjulet
  • Begynde på den uddannelse du altid har drømt om
  • Rejse jorden rundt
  • Holde et år fri og skrive den bog du altid har drømt om
  • Gå tidligere på pension

Hvis du gerne vil have inspiration til, hvordan du kommer i gang, er du meget velkommen til at tilmelde dit mit minikursus: Få mere ud af dine penge. Kurset indeholder masser af info, inspiration samt arbejdsark, der kan hjælpe dig igang. Kurset er dit for 0 kroner.

Mange hilsner

 

 

 

 

 

Jette Martine Beck

Coach og Mentor speciale penge og økonomi, Iværksætter, Regnskabskonsulent


Mere læsestof: Smuldre pengene mellem hænderne på dig?

Få mit minikursus: Få mere ud af dine penge, fyldt med info, inspiration og arbejdsark, der kan flytte din økonomi, for 0 kroner.

Følg mig på instagram 


Jeg tilbyder dig:

Få mere ud af dine penge og styr på din økonomi. Det vil glæde mig at hjælpe dig på vej, jeg har hjulpet mange før dig med stor succes.

Sessioner er altid individuelle, tilpasset præcis dig og dine behov.

Du kan vælge mellem 3, 5 eller 10 sessioner

Læs mere her


Jette Martine Beck

Coach og Mentor speciale Penge og Økonomi, Iværksætter, Regnskabskonsulent

5 steder din lille virksomhed snyder sig selv

(også selvom du har en anden til at lave dit regnskab)

Skriv dig op og få den 1 mail i serien der giver dig tips til større overskud i din virksomhed

Du til melder dig samtidig Nyhedsmagasinet Feminin Økonomi for 0 kr.