fbpx

Smuldre pengene mellem hænderne på dig?

Smuldre pengene mellem hænderne på dig?

Og hvor forsvinder pengene hen? Kronerne kan hurtigt få ben at gå på her i vores overflodsamfund. Vi bliver jo fristet hele tiden og alle vegne. Reklamer vælter ind ad døren (hvis vi ikke aktivt har valgt dem fra), når vi tænder fjernsynet (og ikke lige slår over på DR) og ikke mindst når vi går på internettet.

Søgemaskinerne er fantastiske til at lære os og at kende. Så de reklamerne, der popper op når vi googler, er nøje afstemt til lige netop vores behov og vaner. Og fristende…

 

Det er svært hele tiden at skulle sige nej til sig selv.

Det kan føles lidt som at stille en stor slik skål foran et lille barn og så sige, at ”du ikke må tage noget af det”, når vi lige får smidt en reklame i hovedet når vi sidder på nettet. En reklame med de skønneste havemøbler, de fedeste støvler eller hvad det kan være og så sige til sig selv, nej ikke i dag.

Vend det hele på hovedet.

Men hvis du vender det hele lidt på hovedet, og i stedet for at føle, at du hele tiden siger nej til dig selv, i stedet begynder at tænke:

Hver gang du siger nej til et impulskøb siger du ja til dig selv.

Hvordan skal det så forstås?

Det får du svar på lidt senere. Flere af mine kunder synes pengene smuldre mellem hænderne på dem. Det er ikke nødvendigvis sådan, at det betyder at de så ikke har penge til huslejen. Nej, det er fordi, de ikke synes de får råd til de ting de virkelig ønsker sig eller tror de ønsker sig. Ting der koster lidt mere end de småting de køber mange gange i løbet af en måned.

Som regel ender det op med, at mine kunder bliver overraskede (altså på den gode måde😊) når de indser, at hvis de ændrer deres tankegang lidt. Justerede lidt når de handler ind, så var det faktisk muligt for dem inden for relativ kort tid at få indfriet deres ønsker. Det kan være ønsker som en ny lækker sofa, spændende ferie, en superfed taske, nyt køkken m.m.

Undskyldninger

Bruger du undskyldninger som: ”Det har jeg fortjent.” Når du igen står i Netto afdeling for spotvarer og er ved at lægge nogle søde små fuglehuse, der vil tage sig fantastisk ud i have, ned i kurven. Måske får du dem alligevel aldrig hængt op og så en dag ender de deres dage som storskrald. (Det kan være hvad som helst du er ved at købe, så tænk over hvad du plejer at stoppe ned i kurven.)

Prøv så at spørge dig selv: ”Det har du helt sikkert, men hvad har du fortjent mest? Flere småting, der bare fylder op og roder eller en nye fede sofa, som du kan have glæde af hver dag i mange år?”

Prøv at sætte tingene lidt i perspektiv, se lidt længere frem.

Hold fast 5.200 kroner…

Ved du at hvis du køber for 100 kroner spotvarer i supermarkerne hver uge, har du når året er gået brugt HOLD FAST brugt 5.200 kroner. Det er trods alt en slags penge, tænk hvad du kunne have fået

i stedet. Noget som kunne have gjort mere gavn eller skabt større glæde. Måske kunne du have investeret pengene så de kunne yngle og blive til flere penge.

Jeg siger ikke du skal sparer og du skal undvære og det hele bliver surt og knoklende. Tvært i mod, livet skal være sjovt, skønt og hver dag skal være en fest.

Jeg siger bare at synes du at pengene smuldre mellem hænderne på dig, så skal du tænke over hvad du bruger dine penge på.

Og at små justeringer og ændringer i din dagligdag kan gøre en kæmpe forskel i din økonomi.

Hvis du vil væk fra følelsen af at dine penge smuldre mellem hænderne på dig, er vejen frem at arbejde på at få gå fra at være en ubevidst forbruger til en bevidst forbruger. Det betyder ikke at hele dit liv skal lægges om, eller det er totalt slut med cafebesøg med veninderne. Det betyder, at du skal vurdere bevidst, hvad du vil bruge dine penge på.

Du kan jo sagtens tage på cafebesøg med veninderne selvom du har besluttet dig for at du vil have flere penge på kontoen. Du kan f.eks. bestille en alm. lille kop kaffe i stedet for en stor. Forskellen er måske 25 kroner og det lyder jo umiddelbart ikke af meget. Men på et år kan det blive en pæn sum penge. Du kan også vælge kun at tage en lille kop hver anden gang.

Det her er kun eksempler. Sæt din egen vane ind i ligning i stedet. Det jeg gerne vil have dig til forstå er, at du kan lege med det her. Juster – mærk efter og tag ansvar for dig selv og dine penge.

Her for du svaret.

Jeg tror du har forstået pointen med spørgsmålet ”at når du siger nej til impulskøb, siger du ja til dig selv”

Når du siger nej til at købe småting, siger du ja til det du virkelig ønsker dig.

At tage dine penge alvorligt, er at tage dig selv alvorligt.

Vil du have hjælp til spotte dine ”huller, hvor pengene fosser ud”?, eller komme af med de vaner du finder uhensigtsmæssige? Vil du gerne stoppe dine huller? Det vil jeg gerne hjælpe dig med, du kan læse mere om hvordan her

 

Mange hilsner

 

 

 

 

 

Jette Martine Beck

Coach og Mentor speciale penge og økonomi, Iværksætter, Regnskabskonsulent


PS: Følg mig på facebook her, jeg vil blive superglad hvis du vil like siden

Skriv til Pengebrevkassen 

Mere læsestof: Ved du heller ikke alt om økonomi?


Jette Martine Beck

Coach og Mentor speciale Penge og Økonomi, Iværksætter, Regnskabskonsulent

Få flere penge på kontoen NU!

Kom med og bliv klogere på, hvordan du

med enkle og få ændringer, bliver i stand

til at få flere penge på kontoen

i din virksomhed NU! (0 kr.)


Du får her de bedste metoder

Den viden, du får her bruges dagligt i

mellemstore og store virksomheder og

tro mig det virker.


Du får det hele i 8 nemme lektioner

Du får adgang til min viden og bedste råd i

8 små nemme lektioner og 1 worksheet


Du får adgang til hele kurset med det samme for 0 kr.

Du til melder dig samtidig Nyhedsmail , du kan nemt afmelde dig igen