fbpx

Kom igennem julen uden økonomiske tømmermænd

Hvordan er juleøkonomien for dig?

Julen varer længe – koster mange penge synger vi, når vi danser rundt om juletræet.

Behøver julen virkelig være så dyr? Nej, det er bare så nemt at lade sig give med af den gode stemning. Det gør vi alle i større eller mindre grad og ofte ubevidst. Butikkerne ved præcis, hvordan de lokker os til, lige at bruge lidt flere penge – end vi måske havde tænkt.

Og hvis der ikke er penge nok på kontoen – er der rigtig mange reklamer til lige hurtigt at låne lidt ekstra. Her skal du være på vagt, kig på renter og gebyr inden du bestemmer dig.

Tips & Tricks

Her får du tips og inspiration til at komme hele vejen rundt om julen, uden at holde en sparerjul. Gevinsten er, at du kan springe ind i det nye år, uden økonomiske tømmermænd.

1: Beslut dig for hvor mange penge du vil lægge i din juleøkonomi. Lav en liste over hvad du plejer at bruge ekstra penge på i julen. Listen kan evt. se sådan her ud:

  • Ekstra mad (julemaden – julefrokost – øl – sodavand)Konfekt (marcipan, chokolade , chips m.m.)
  • Julepynt (julepynt (også det du lige falder over i Netto), gran, lys, adventskrans, udendørspynt)
  • Juleshoppeture (cafebesøg med veninderne, kaffe, restaurantbesøg, fastfood)
  • Julegaverne til store og små (julekalendere, advents gaver, nissepakke arbejde, skole)
  • Fyld selv mere på.

2: Nu har valgt det beløb juleøkonomien skal bestå af. Næste step er at fordele beløbet ud på de enkelte poster. Du starter med maden og tager et punkt ad gangen, restbeløbet er så til gaverne.

Herefter fordeler du gave beløbet ud til mand, børn, børnebørn, forældre, veninderne eller hvem du giver julegaver.

Hvis du ikke synes der er penge nok til gaverne, så er det her du skal til at lege og tænke kreativt. Du justerer på beløbene ud for hver enkelt post til du er tilfreds.

Julemaden

Maden behøver ikke blive så dyr. Når du planlægger eks. en julefrokost, så tænk på, hvor meget gæsterne egentlig kan spise. Hvor mange retter skal der være? Du har sikkert været til julefrokoster, hvor en stor del af de lune retter bæres næste uberørte ud igen. Fordi der har været så meget, at du kan gæsterne ikke spise mere.

Gør det enkelt for dig selv, lav færre retter. Så føler gæsterne sig heller ikke presset til at spise alt for meget. Og du står ikke med en masse dejlig mad, du ikke kan nå og spise. Og som i sidste ende skal smides ud. Tænk madspild ind. Hvis du ikke skal lave så meget mad – har du mere overskud til dine gæster. Win Win

Konfekt, hvor meget kan I egentlig spise eller tåle at spise. Jo, mere der er jo, mere spiser vi. Det er lækkert og fristende. Mit bedste tip er at købe al konfekt, chokolade, marcipan m.m. på en gang, så har du det fulde overblik over, hvor meget der egentligt er. Et andet tip er, bag nogle lækre småkager til at supplere med.

Julepynten

Pynt: kig i dine julekasser og se om der er noget der skal suppleres med i år. Tag ud og lade dig inspirere, gå hjem vær kreativ og få det bedste ud af den pynt du allerede har. Har du købt nogle nye ting så glæd dig over dem. Vær bevidst om, hvor mange penge du bruger på pynt. Det er så nemt at lade sig friste over alle de lækre ting vi kan købe alle vegne.

Shoppeturene

Juleshoppeture: Beslut dig på forhånd for, hvordan du vil have det i år. Hvor mange gange du vil af sted? Hvor mange julemarkeder du vil besøge? Skal der være plads til en Tivolitur? En juleforestilling på et af vores teatre?

Hvis du har børn, så vil der være en masse arrangementer rundt omkring der lige koster 20 kr eller 50 kr. Vær OBS på, at alle de små ting hurtigt løber op. Hvad er vigtigt for dig og din familie, at deltage i – HUSK – det er helt OK at sige nej tak. Der kan være så mange arrangementer der skal nås, at det nemt er mere stressende end hyggeligt.

Gaverne

Julegaveindkøbene kan nemt løbe op og springe dit budget. Tag din julegaveliste med, på din indkøbstur eller have den liggende foran computeren, hvis det er her du handler. Hold dig til din plan, der er jo ikke nogen der ønsker, at du skal sætte dig i gæld for at købe gaver. Det er helt OK at skrue ned for gaveregnen. Det er dig der bestemmer, hvor mange penge du vil bruge.

Husk dig selv

Julen er hjerternes fest. Vi skal være gode og kærlige ved hinanden. Du skal især være god og kærlig ved dig selv. Gør det du har besluttet dig for, det er ren kærlighed til dig nu og langt ud i fremtiden.

Mange hilsner

 

 

 

 

 

Jette Martine Beck

Coach og Mentor speciale penge og økonomi, Iværksætter, Regnskabskonsulent


Få min minikursus, “Få mere ud af dine penge”, fyldt med vigtig info, inspiration og arbejdsark, der giver overskud på din konto. Du skriver dig samtidig op til min Nyhedsmagasin, der giver din endnu flere tips omkring at håndtere dine penge og økonomi.

Du kan også følge mig på facebook

Du kan følge mig på Instagram


Vil du gå skridtet videre, så har jeg åbnet op for coach/mentor sessioner igen.

Sessioner er altid individuelt tilpasset dig og dine udfordringer. Jeg hjælper dig hele vejen rundt om din økonomi og ligeså vigtigt dit forhold til din økonomi og penge.

Det hjælper ikke med et stramt budget, hvis dit mindset ikke er med.

Du kan vælge mellem 3 pakker. Læs mere om sessioner her


 

Jette Martine Beck

Coach og Mentor speciale Penge og Økonomi, Iværksætter, Regnskabskonsulent

Få flere penge på kontoen NU!

Kom med og bliv klogere på, hvordan du

med enkle og få ændringer, bliver i stand

til at få flere penge på kontoen

i din virksomhed NU! (0 kr.)


Du får her de bedste metoder

Den viden, du får her bruges dagligt i

mellemstore og store virksomheder og

tro mig det virker.


Du får det hele i 8 nemme lektioner

Du får adgang til min viden og bedste råd i

8 små nemme lektioner og 1 worksheet


Du får adgang til hele kurset med det samme for 0 kr.

Du til melder dig samtidig Nyhedsmail , du kan nemt afmelde dig igen