fbpx

6 fejl der påvirker dit overskud, moms og skat!

FSR har lavet en undersøgelse fra godkendte revisorer, der viser graverende fejl i regnskaber. 8 ud af 10 (78%) af revisorerne, finder og retter væsentlige fejl i regnskabsgrundlaget. (regnskabsgrundlaget er det du har bogført i forhold til dine bilag)

Mindre virksomheder laver oftere fejl. 79% af revisorerne vurderer, at virksomheder under 10 ansatte har væsentlig fejl.

Det passer godt i tråd med de regnskaber jeg i tidens løb har overtaget og lavet efterfølgende, så jeg er ikke overrasket. Når jeg underviser på mine regnskabskurser og har selvstændige i forløb, ser jeg også hvor mange misforståelser der florerer blandt selvstændige.

Krav og viden

Der er mange krav du skal forholde dig til. Der er meget viden du ikke kan google dig til. Så bogføring, afstemning, regnskab, moms og skat er ikke bare noget du kan lave i en håndevending og lige klemme ind søndag formiddag mellem vasketøj og en børnefødselsdag.

Bogføring, afstemning, regnskab, fradrag, moms og skat er noget du er nødt til som selvstændig at sætte dig ind i. Kedeligt - ja måske - men det påvirker ikke bare din virksomhedsøkonomi men i lige så høj grad din privatøkonomi. Din virksomhedsøkonomi er afgørende for om du har din virksomhed i mange år frem, derfor er det ikke lige meget hvordan du gør det.

6 fejl jeg ser, går igen - og som påvirker dit overskud, moms og skat!


1. Der bliver brugt forkerte momskonti, når der bliver bogført - det vil sige, at momsafregningen til Skat er forkert

2. Der mangler dokumentation i forhold til diverse indkøb

3. Regnskabet stemmer ikke

4. Fejl i bogføring – ifølge FRS-rapport ligger 91 pct. af fejlene i bogføringen

5. Det er ikke alle poster der er bogført

6. Glemmer fradrag og eller trækker poster fra, der ikke kan trækkes fra.

De her 6 fejl påvirker dit overskud og om du betaler for meget eller for lidt i moms og skat. Det er du nødt til at gøre noget ved - hellere i dag end i morgen. Det kan blive dyrt at lade stå til. Har du ikke helt styr på din bogføring, få hjælp fra en ekspert, en med stor erfaring, der kan forklare dig det, så du fremover kan lave det rigtigt.

Hvad gør du med dine fejl?

Bogfører du selv, kan det være en god ide at få hjælp til at løbe det igennem. Det mest optimale er, at du får feedback, på hvad du skal gøre fremadrettet - så du hele tiden lærer og bliver bedre til at administrere din økonomi. Jeg har flere kunder jeg giver feedback, på hvordan kunden kan gøre det nemmere og bedre næste gang.

Får du lavet dit regnskab ude i byen, vil det optimale være, at du holder et møde din bogholder. Får forklaret posterne i dit regnskab og spørger ind til alt det du ikke forstår. Forstår du ikke rigtig hvad din bogholder fortæller dig – så find en anden fagperson der kan hjælpe dig i et sprog du forstår. Du skal for alt i verden ikke stå med en følelse af at være dum. Det er du ikke – du har bare ikke lært det hele endnu. Giv ikke op


Det handler ikke kun om regnskab!

I mine år som bogholder, har jeg været overrasket over hvor lidt selvstændige har interesseret sig for deres økonomi og regnskab. Efterfølgende har jeg talt med mange selvstændige og fundet ud af at det ikke altid kun handler om regnskabet. Det handler i høj grad også om følelsen af ikke at slå til, følelsen af at være dum til tal, pinligt at regnskabet ikke viser kæmpe overskud de første år (tro mig det er der ikke mange der har).


Konsekvens

Hvis du med hånden på hjertet ikke har helt styr på dit bogholderi, regnskab og økonomi, så få hjælpe til at få det. Hellere i dag end i morgen. Jo længere tid der går, jo dyrere bliver det. Og imens går du måske rundt med en klump i maven og frygt for om økonomien hænger sammen også om et år.

Hænger økonomien ikke sammen, kan du være nødt til at lukke din virksomhed. Ikke nok med at du må lukke din drøm ned – du står også tilbage med en gæld på kassekreditten og skylder måske penge både i moms og skat.


Tag din frihed tilbage

Så få rettet fejlene i dit regnskab med det samme. Få styr på dine indtægter og udgifter. Får styr på din moms og skat – det giver dig ro i maven. Det giver dig frihed til at drive din virksomhed og arbejde med det du brænder allermest for.

Hvad er din udfordring?

Er du usikker på din bogføring?

Har du brug for et tjek af din bogføring?

Støtte og vejledning i hvordan du skal gøre fremadrettet for at undgå fejl?

 Få styr på din dokumentation?

 Styr på hvad du kan trække fra og ikke fra i din virksomhed?

Hvad hvis du har:

Styr på din bogføring

Tjek på hvilke fradrag du kan bruge i din virksomhed

Kender tips og tricks til hvordan du bogfører nemmere og derved sparer tid

Struktur, så du præcis ved hvad du skal

Overblik over økonomien og regnskabet

Hvilke følelser vil det give dig? Frihed - Lettelse - Ro i maven - Mod på nye udfordringer - Energi - Motivation... find selv dine

Tag dit første step - giv dig selv og din virksomhed en tiltrængt løft

Book din afklarende samtale med mig her >>

Du fortæller hvilke udfordringer du har og jeg guider til hvordan du kan hjælpes og støttes bedst muligt, så du kan komme videre i din business. Samtalen er gratis og varer ca. 20 min. Forestil dig hvordan din økonomi ser ud om et år hvis du ikke gør noget nu?
Forestil dig så hvordan din økonomi kan se ud om 1 år, hvis du får hjælp til at kigge på:


din bogføring

 dit regnskab

 dine fradrag

 få styr på hvilke ydelser/produkter du tjener mest på

 hvor du kan optimere din økonomi

 få mest optimal produktsammensætning

 prissætning du kan leve af

strategi og planlægning fremadrettet

budget

Vær med i den stadig voksende gruppen af seje selvstændige, der vil have en økonomisk sund og levedygtig forretning og tjene godt?

Hvad venter du så på?

Book din gratis samtale med mig her >>

                 

Få flere penge på kontoen NU!

Kom med og bliv klogere på, hvordan du

med enkle og få ændringer, bliver i stand

til at få flere penge på kontoen

i din virksomhed NU! (0 kr.)


Du får her de bedste metoder

Den viden, du får her bruges dagligt i

mellemstore og store virksomheder og

tro mig det virker.


Du får det hele i 8 nemme lektioner

Du får adgang til min viden og bedste råd i

8 små nemme lektioner og 1 worksheet


Du får adgang til hele kurset med det samme for 0 kr.

Du til melder dig samtidig Nyhedsmail , du kan nemt afmelde dig igen